LONGINES SPIRIT TITÁN TOKBAN
2023. október 26. írta: online szakértő

LONGINES SPIRIT TITÁN TOKBAN

08_l3_821_1_53_2.jpg

FLYBACK FUNKCIÓS LONGINES SPIRIT TITÁN TOKBAN

 

A Spirit modellcsaládon belül idén nyáron debütált Flyback kronográf most Grade 5 osztályú titán ötvözettel megerősítve tér vissza.

 02_l3_821_1_53_6.jpg

A Longines Spirit Flyback széria azt az úttörő szellemiséget képviseli, amely mindig is a svájci óramárka mozgatórugója volt. Ez a flyback funkcióval ellátott kronográf is a Longines kiemelkedő szerepéről tanúskodik a műszaki fejlesztésekben. A szárnyas homokóra logójáról könnyen beazonosítható márka a múlt század első felében, pontosan 1925-ben gyártotta az első flyback – vagy ahogy sokszor franciásan hívják retour-en-vol) - komplikációval kiegészített modelljét. Pár évvel később erre szabadalmat is benyújtott, amelyet 1936. június 16-án jegyeztek be. Az égbolt meghódításának forradalmi eszköze, a flyback, lehetővé teszi a repülés különböző szakaszainak késedelem nélküli mérését és időzítését, megkönnyítve ezzel a navigációt.

 

03_l3_821_1_53_2.jpg

 

De mi is pontosan ez a flyback?

 

A stopperrel ellátott órák, vagyis a kronográfok hagyományosan úgy működnek, hogy az időmérés elindításához, megállításához, a mutatók nullázásához és új időmérés elindításához a tok oldalára szerelt gombokat felváltva kell nyomogatni.

Kiélezett helyzetekben, például egy harci repülőgépen bevetés közben ez korántsem egyszerű, mert eltereli a pilóta figyelmét és túlságosan hosszadalmas. Erre nyújt megoldást a Longines szabadalma, amely egyetlen gomb megnyomásával megállítja az aktuális időmérést, alaphelyzetbe hozza a mutatókat és egyben új mérést is elindít.

A repülés különböző szakaszainak mérése így pontosabb és összehangolt. A pilóta figyelme pedig a manőverezésre irányulhat.

A most megjelenő Longines Spirit Flyback Titanium a COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) által is hitelesített. Ez a hivatalos svájci kronométer-tanúsító intézet a független laborjaiban minden egyes óraszerkezetet bevizsgál, és csak a szigorú ISO szabványnak megfelelő darabok kapják meg a pecsétes minősítő okiratot.

 07_l3_821_1_53_6.jpg 

A Longines Spirit Flyback akár egy igazi mérőeszköznek is nevezhető, amelyet most Grade 5 titán tokkal tettek még vonzóbbá. A Grade 5 egy olyan titán ötvözet, amely egyszerre könnyebb és strapabíróbb, mint az acél. Megjelenését tekintve a kronográf 42 mm átmérőjű tokja szatináltra csiszolt felületével tűnik ki, amely sötétebb árnyalatok és finom csillogás közötti kontrasztokkal játszik. Az erőteljes, mégis karcsú dizájn a csúcstechnológiával párosulva kivételes karaktert kölcsönöz ennek az időmérőnek.

A Longines Spirit Flyback nagy pontosságáról az exkluzív L791.4 kaliber gondoskodik, amely ellenáll a mágneses mezőknek, köszönhetően a szilícium hajszálrugónak. Teljesen felhúzott állapotban akár 68 órás járástartalék is elérhető. Az átlátszó tok hátlapja a kaliber minden apró részletét megmutatja, beleértve az egyedi díszítésű rotort, amelynek felszínére a Longines Spirit kollekció emblémáját, a földgömböt vésték.

Ez az új változat kétirányban forgatható lünettával rendelkezik, amelyet fekete kerámiabetét egészít ki lumineszkáló lakkal kitöltött arab számokkal és markerekkel. Tükröződésmentes zafírüveg borítja az antracitszürke számlapot, amelyet 9 óránál egy kismásodpercmutató és 3 óránál egy 30 perces számláló csigavonalas díszítése tesz izgalmassá.

A svájci Super-LumiNova® bevonattal ellátott aranyozott mutatók és számok minden körülmények között optimális leolvashatóságot biztosítanak, akár a levegőben, vagy a szárazföldön. Az óra 10 bar (100 méter) értékig vízálló.

Magunkra csatolhatjuk könnyedén cserélhető titán csattal vagy kifejezetten ehhez a modellhez tervezett fekete-szürke NATO szíjjal.

 09_l3_821_1_53_2.jpg

 

Műszaki adatok

 

Modellszámok:

L3.821.1.53.6 – titán fémcsattal

L3.821.1.53.2 – NATO szíjjal

 

Szerkezet

 

L791.4 kizárólag a Longines által használt automata óraszerkezet, oszlopkerék, COSC tanúsítvány, 28,800 féllengésszám, 68 óra járástartalék, flyback, kronográf, szilícium hajszálrugó

 

Óratok

 

42 mm átmérő, 17 mm vastagság, kerek, rozsdamentes acél, mindkét oldalán tükröződésmentes bevonattal ellátott zafírüveg, koronazár, 6 csavarral rögzített átlátszó hátlap, kétirányba forgatható fekete kerámiabetétes lünetta

 

Számlap

 

Napsugár csiszolású antracitszürke, rakott arab számok, Super-LumiNova

 

Mutatók

 

Arany színű festés, Super-LumiNova. A központi másodpercmutató végén piros lakkozás.

 

Vízállóság

 

10 bar (100 méter)

 Webshop: https://www.watchdeluxe.hu/longines/?model=longines-spirit

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6218243525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása