Sportos és divatos órák: A Slazenger márka története
2018. július 16. írta: Chronostyle

Sportos és divatos órák: A Slazenger márka története

slazenger-01.jpg

1881-ben alapították a legrégebbi sport márkanevet, ami a legrégebbi sportszponzor a világbajnokságon. 1902-ben társult a Wimbledon teniszbajnoksággal. A brit sporteszközgyártó a tenisz, a golf, a krikett és a jégkorong versenyekre koncentrál. Ralph és Albert Slazenger a londoni Cannon Streeten nyitotta meg boltját, 1881-ben, ahol gumi sportcikkeket árult. Gyorsan a golf és a tenisz sportfelszerelések vezető gyártója lett. Barnsley-ben megtalálható gyáruk teniszlabdákat gyártott és exportált a világ minden tájára, 2002-ben zárták be a gyárat, amikor a termelés a Fülöp-szigeteken folytatódik. 1902-ben vált a vállalat a Wimbledon-i bajnokság hivatalos teniszlabda szállítójának, ennek az együttműködésnek köszönhetően, a vállalat a sport történelem leghosszabb ideig fennálló, legrégebbi folyamatos sportszponzor nevet könyvelheti el magának.

1939-1945 között a Slazenger hasonlóan a többi olyan gyártóvállalathoz, ami nem alapvető fontosságú termékeket gyártott az Egyesült Királyságban, tevékenységét átalakította katonai célú termékek gyártására. Ehhez a feladathoz a fa és gumiiparban megszerzett szakértelmét használta fel. 1940-ben a gyárat bombatalálatok érték, amelyek nagy pusztítást végeztek és a konkurens vállalattal is a Gradidge gyárral is hasonló dolog történt. A két konkurens azonban fúzióba lépett egymással és a termelést más létesítményekben folytatták.

A családi vállalatot 1959-ben adta el Ralph Slazenger Jr. a Dunlop Rubber cégnek. 1985-ben a Dunloptól megvásárolta a BTR, ami egy olyan sportcsoportot alkotott, ami a Slazenger és a Dunlop márkájú árukat ötvözték. 1996-ban 300 millió font értékben értékesítik a Cinven befektetési társaságnak az új cég a Dunlop Slazenger néven válik ismertté. 2004-ben a Sports Direct Internationál vásárolja meg

 

A Slazenger óraszerkezetek tartósak, sportosak és a mindennapi viseletre szánták őket. A márka továbbra is elkötelezett a sport és szabadidős tevékenységek iránt és ezért az órák is úgy lettek tervezve, hogy kényelmesen lehessen őket viselni ezeket az eseményeken is. A tenisz-, jégkorong-, krikett., golfórák robusztus, trendi és sportos, többfunkciós mozdulatokkal büszkélkedhetnek.

 

slazenger-06.jpg

slazenger-05.jpg

slazenger-04.jpg

slazenger-03.jpg

slazenger-02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7814117259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása