Mindenből a legjobb: 18 karátos LONGINES MASTER GMT
2024. január 18. írta: online szakértő

Mindenből a legjobb: 18 karátos LONGINES MASTER GMT

MINDENBŐL A LEGJOBB: 18 KARÁTOS LONGINES MASTER GMT

 

Infláció, háborúk és Covid, fokozódó nemzetközi helyzet. Nem csoda, hogy egyre divatosabbá válik az arany, befektetési célból vásárolva is. Húztak tehát egy merészet a svájci központban, és 1000 darab színarany, két időzónás Longines Masterrel szórták meg a piacot rögtön évkezdésnek. Nézzük meg hogy sikerült!

A Master széria 2005 óta található meg a Longines kollekciójában. Az óragyártás valódi hagyományát és a legjobb mechanikus szerkezeteket sűrítik ezekbe a modellekbe. Az órakedvelők itt olyan komplikációkat találhatnak, mint a holdfázis kijelzés, vagy a retrográd mutatók.

Ezt a kiemelkedő sorozatot egészíti most ki a Longines két 40 milliméter átmérőjű, tömör arany tokos kiadással. Mindkettő egyenként 500 darabban limitált és exkluzív L844.5 szerkezettel rendelkezik. A 2N jelölésű 18 karátos arany változat referenciaszáma L2.844.6.71.2, az 5N pedig L2.844.8.71.2.

beige_and_grey_modern_inspirational_photo_grid_instagram_post_1.png

 

Előbbi a hagyományos sárga arany, amely a 75% arany összetevő mellett még ezüstöt tartalmaz nagyobb arányban. Az 5N, vagy más néven rozéarany szintén fémötvözet, azonban az arany és ezüst mellett több rezet is tartalmaz, innen kapja vöröses színét.

Minden másban azonos a két kiadás. A szerkezet a Longines esetében már sztenderdnek tekinthető szilícium hajszálrugóval szerelt, amely a jelenleg ismert legjobb megoldás ennek a rendkívül érzékeny és a pontosságot nagy mértékben befolyásoló alkatrésznek a kialakítására.

További előnye, hogy gyakorlatilag rezisztens a mágneses mezőre, amely az elektromos berendezések által generálva észrevétlenül vesz körbe mindannyiunkat. Az ISO 764 szabvány által előírtnál tízszer nagyobb az ellenállása ennek a szerkezetnek, ami igencsak megnyugtató mindenkinek, aki akár csak egy laptop közelében tölti ideje egy részét.

A matt ezüst számlapra rakott arany római számok jelzik a helyi időt, míg a rézsútos belső karimán felfestett arab számokon egy második időzónát olvashatunk le. A teljes szimmetria jegyében 6 órához került a dátumablak, alá a „SWISS MADE” felirat.

A tok és a római számok mellett az órákat, perceket és másodperceket jelző központi mutatók is 2N illetve 5N aranyból készültek. A könnyebb leolvashatóság elősegítése érdekében a GMT mutató fekete színű.

Ha lehetőségünk van kézben tartani ezt az egyedi megjelenésű Master GMT kiadást, ne álljunk meg a számlapnál és fordítsuk meg az órát. A zafírüveg berakás bepillantást enged a kizárólag a Longines részére gyártott L844.5 mechanikus szerkezet működésébe és a pazarul díszített alkatrészek kialakításába!

A 11½ line méretű szerkezet 21 köves és 25,200 féllengésszámmal rendelkezik óránként, azaz 3,5 Hz-en oszcillál. Az így elérhető legmagasabb járástartalék 72 óra, vagyis az energiatároló főrugó teljesen felhúzott állapotában magára hagyva 3 napig képes autonóm módon forgatni a fogaskerekeket és mozgatni a mutatókat.

Az automata felhúzásért felelős rotor Côtes de Genève megmunkálást kapott, a heritage Longines felirat mellett tetszetős megoldásként a szárnyas homokóra logójának formájában könnyítették ki a lengősúly anyagát. A hátlapon a „THE LONGINES MASTER COLLECTION” felirat jelzi a széria nevét, a „ONE OF 500” pedig a korlátozott elérhetőséget.

 

Mivel nem sportórát, hanem egy elegáns öltözékhez való órát készített a Longines, a tok vízállósága is ennek megfelelően 30 méter. Ha már vízbe úgysem megyünk vele, egy puha érintésű antracitszürke alligátorbőr szíjjal csatolhatjuk csuklónkra, természetesen a tok anyagával megegyező tüskezárral.

 

Luczay Szabolcs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr518304293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása