Tag Heuer Monaco új köntösben
2024. október 17. írta: online szakértő

Tag Heuer Monaco új köntösben

 

TAG HEUER MONACO CHRONOGRAPH LEHELLETNYI BRIT VERSENYZÖLD SZÍNEZÉSSEL

 caw218e_fc6565_0314.webp

A luxusóra-gyártó a svájci La Chaux-de-Fonds-ban mutatta be a Monaco széria legújabb modelljét, a Chronograph Racing Green-t. A TAG Heuer autóversenyzői örökségének folyamatos képviselője a Monaco modellcsalád, a Racing sorozat történetének pedig ez a második fejezete. Az új TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green a TAG Heuer Monaco szériához csatlakozik a történelmi versenyautók és ikonikus festésük ünnepléseként, ezúttal a brit színek előtt tisztelegve.

08_vintage_heuer_logo_az_a_thajlo_za_ron.jpg 

A TAG Heuer Monaco egyet jelent a versenyzéssel

 

A TAG Heuer mindig is az autóversenyzéshez leginkább kapcsolódó gyártók közé tartozott, és a TAG Heuer Monaco széria azonnal felismerhető megtestesítője ennek a történelmi ténynek. Amikor a márka 1969-ben bemutatta a modellt, megbotránkoztatta és megváltoztatta az óraipart. A piacon kapható összes többi órától eltérően ez volt az első szögletes tokozású vízálló kronográf, amelyben a frissen kifejlesztett Calibre 11 óramű kapott helyet. A TAG Heuer Monaco több mint egy merész dizájnmegoldás - a TAG Heuer Monaco a legendás hercegségről kapta a nevét, amely a Forma-1 egyik leghíresebb versenyének ad otthont. Ez a kapcsolat különleges helyet foglal el a márka szívében és történelmében, és a mai napig a TAG Heuer identitásának fontos eleme.

 caw218e_fc6565_11.webp

A TAG Heuer Monaco sokak számára mindig is generációjának egyik legnagyobb színészével, Steve McQueennel fog összekapcsolódni. 1970-ben, a Le Mans című film forgatása során a hollywoodi szupersztár ugyanazt az overállt és óramárkát választotta, mint a profi pilóta, Jo Siffert, aki felkészítette a színészt a filmre. McQueen ezzel autentikus módon kívánta megjeleníteni filmbeli karakterét, a való életben pedig valóságos stílusikonná vált, büszkén viselve Heuer Monaco kronográfját. 

Az évek során a TAG Heuer Monaco új anyagok, technológiák és dizájnelemek beépítésével fejlődött folyamatosan, amelyek igazi műalkotássá teszik. Gyorsan a márka avantgárd szellemiségének szimbólumává vált. Ez alól a legújabb változat, a TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green sem kivétel.

 

Megbízható társ az autóversenyzésben

 

Az összetéveszthetetlen TAG Heuer Monaco évtizedek óta köti össze az óragyártó manufaktúrát a motorsporttal. A 20. század elejétől az 1960-as évekig a versenyzők az országukra, nem pedig a gyártóra vagy a szponzorokra jellemző autófestéssel versenyeztek. Minden országnak megvolt a maga saját színe: az élénk vörös Olaszországé, Németország kezdetben fehéret használt, mielőtt áttértek az ezüstre, Franciaország jellemző kék árnyalata pedig tavaly a Monaco Chronograph Racing Blue kiadáson köszönt vissza. Ebben az új fejezetben a híres brit versenyzöld az, amely a márka legújabb kreációjának, a TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green-nek az ihletője.

 04_korona_e_s_ha_tlap.jpg 

A versenyzöld, a brit motorsporthoz kapcsolódó, könnyen felismerhető árnyalat, nagy múltra tekint vissza. Az első, ezzel a színállással jegyzett autó egy Napier 50-es volt, amely Selwyn Edge vezetésével megnyerte az 1902-es Gordon Bennett Kupát, aminek eredményként a következő évi versenynek Nagy-Britannia adott otthont. A mai brit versenycsapatok és neves autógyártók továbbra is használják ennek az árnyalatnak a változatait, így ez a szín az autósport világának ünnepelt színe, és a most megjelenő időmérő eszköz ihletője.

01_2_1.jpg 

A TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green minden elemét a történelmi brit versenyautók és azok fehér és sárga elemei ihlették. Ennek megfelelően az óra ezüstszínű, napsugár csiszolású számlapja időtlen és elegáns megjelenést biztosít, ami finoman emlékeztet az 1920-as és 1930-as évek sportautóin látható műszerfal fémalkatrészeire.

 

A számlapot nyolc rakott, polírozott és ezüstözött index, valamint 12 világoszöld Super-LumiNova® pötty díszíti, megkönnyítve az idő könnyed leolvasását. A 12 óránál található fazettált lapkák élénk sárga lakkal vannak kitöltve, amely közvetlen kapcsolatot teremt a kronográf sárga központi másodperc mutatójával és az ünnepelt versenyautók egyes elemeinek sárga festésével.

Az elegáns zöld segédszámlapok élénk, mégsem tolakodó árnyalatúak, és tisztelegnek a hagyományos versenyzöld előtt.

A hagyománytisztelet szintén az óra velejárója, ezért a történelmi Heuer logóval van ellátva, amely a gyűjtők és az órák rajongói számára egyaránt vonzó és keresett megoldás. Az eredeti Monaco jellemzőinek megfelelően a korona bal oldalon, 9 óránál található, ahogy azt 1969-ben kitalálták.

Az órát Calibre 11 automata kronográf szerkezet működteti, amely egy homokfúvott, 39 mm átmérőjű grade 2 titán tokba van zárva, így egyszerre ellenálló, mégis könnyű, tökéletes a sportos érzéshez. Zafírkristály hátlappal rendelkezik, amely bepillantást enged a benne lévő szerkezetbe. A TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green zöld perforált szíjat kapott, a klasszikus brit úriemberek megjelenésének megfelelően. A szíjat egy titánból készült áthajlózár rögzíti, amelyen vintage Heuer logó látható.

A TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Green limitált példányszámban készült, hátlapján a „ONE OF 1000” felirat olvasható. Egyedi tervezésű fekete dobozban és utazótarsolyban kerül bemutatásra, élénksárga csíkokkal és díszvarrással.

https://www.watchdeluxe.hu/tag-heuer/?model=tag-heuer-monaco 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr818709676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása