A TAG HEUER MONACO KOLLEKCIÓ
2019. július 19. írta: Chronostyle

A TAG HEUER MONACO KOLLEKCIÓ

50 éves a TAG Heuer Monaco kollekciója, ami a világon az első automatikus kronográf volt és jellegzetes négyszögletes alakjáról is ismert. Népszerűségét tovább növelte, hogy Steve McQueen is viselte egy Hollywood-i produkcióban.

 

A MONACÓI NAGYDÍJ TISZTELETÉRE BEVEZETETT TAG HEUER MONACO

1969-ben vezették be a TAG Heuer Monaco, akkor még Heuer Monaco kollekciót, ami eredetileg több katórából állt. A Monaco Nagydíj egy Formula-1 verseny, amit minden évben megrendeznek 1929 óta. A világ egyik legjelentősebb és legrangosabb autóversenyének tekintik. Monaco utcáin elrendezett szűk pályán tartják a versenyt, a pályának sok éles sarka és jelentős magasságbeli változása van. A pályán több alagút is megtalálható, aminek köszönhetően a Formula-1 egyik legigényesebb pályájának tartják.

A Tag Heuer Monaco kollekciója a Monacói Nagydíj tiszteletére alkották meg. Ebben a kollekcióban tűntek fel első alkalommal négyzet alakú karórák, amit a Hollywoodi filmsztár Steve McQueen az 1971-ben elkészült Le Mans-i filmben viselt. 1998-ban új formában adták ki és 2003-ban ismét új mechanizmussal vezették be a rendkívüli népszerűsége miatt.

A TAG HEUER MONACO

1969-ES MEGJELENÉSEKOR

A VILÁG ELSŐ AUTOMATIKUS

KRONOGRÁFJA VOLT.

AZ 50 ÉVES TAG HEUER MONACO

Nem egyszerű óráról, hanem egy mérföldkőről beszélünk, amely örök klasszikus marad. Az automata kronográfok úttörő modellje legendákat kelt életre: a pillanatot, amikor megszületett és bemutatták, a filmet, amelyben szerepelt, és azt a forradalmi változást, amit az óragyártás terén teremtett. Mert a Monaco újradefiniálta az óragyártást, és már közel fél évszázada ikonikus darabnak számít.

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7514970836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása