A Montblanc írószerei a márka ikonikus szimbólumaivá váltak
2018. november 24. írta: Chronostyle

A Montblanc írószerei a márka ikonikus szimbólumaivá váltak

pompejihaus.jpg

Pompeii ház rekonstrukciója (Forrás: Wikipedia)

 

A golyóstollak, töltőtollak használatát megelőzően lúdtollat, nádtollat használtak írás céljára. Talán sokan vagyunk akik úgy gondolják, hogy az áttörést, mint annyi sok más esetben itt is az ipari forradalomnak, a felvilágosodásnak köszönhető. Az igazság azonban az, hogy a fémtoll már jóval korábban az emberiség rendelkezésére állt.

toll.jpg

Az időszámításunk szerinti 79. évben egy vulkánkitörés közben elpusztult Pompeji városának romjai közül került elő az első fémből, rézből készült tollhegy. Egy 1663-ban írt naplóban szintén olvashatunk egy fémből készült toll lehetőségéről. A The Times 1792-ben újonnan feltalált fémtollakról írt. A szabadalom 1803-ban született meg és Bryan Donkinnak köszönhetően az 1811-es évben kezdődött meg ipari termelése Angliában.

 

A fémtollak tollhegyének minősége az idő előrehaladtával egyre jobb lett, a használatuk széles körben elterjedt.

 

A Mont Blanc márka története 1906-ban kezdődött, amikor Claus-Johannes Voss és Alfred Nehemias úgy döntött, hogy August Eberstein mérnökkel közösen megalkotja a tökéletes töltőtollat.

 

mb.png

 

Claus-Johannes Voss hamburgi könyvkereskedő volt, Alfred Nehemias bankár, August Eberstein mérnök. 1909-ben jelent meg az első írószer, amelynek neve Rouge Et Noir lett. Egy évvel később készült el a Mont Blanc típus, ami a márka névadója lett.

 

Egy évtizeddel később már órákat is gyártottak, mivel az írószergyártás királya lett a Mont Blanc ezért az órában sem adhatja alább.

 

1924-ben hozott létre egy a Mont Blanc egy olyan íróeszközt, amelyik az író kultúra ikonjává vált, a Mont Blanc Meisterstück modellt, amely nem csak vonzó külsővel, innovatív tintaadagoló rendszerrel rendelkezik, de kézzel gravírozott díszítéssel is rendelkezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6214390866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása