ERGONÓMIA ÉS TUDOMÁNY TALÁLKOZÁSA: RADO ANATOM
2024. február 27. írta: online szakértő

ERGONÓMIA ÉS TUDOMÁNY TALÁLKOZÁSA: RADO ANATOM

ERGONÓMIA ÉS TUDOMÁNY TALÁLKOZÁSA: RADO ANATOM

 

A kézformát tökéletesen követő Rado Anatom először 1983-ban jelent meg, a legújabb fejlesztéseket és egy exkluzív mechanikus szerkezetet felhasználva most kényelmes és dögös változatban csatolhatjuk csuklónkra.

02_4.jpg

 

Arra tették fel a brand életét a Radonál, hogy óráik évtizedeken keresztül megőrizzék színüket és makulátlan kinézetüket. Gyakran járunk úgy, hogy az óraszalonban frissen megvásárolt csilivili óránk akár néhány hónap viselés alatt jól látható mikrokarcokat szed össze. Évek elteltével a színe, csillogása is fakulhat.

04_rado_anatom_hirdete_s_az_1980-as_e_vekbo_l.png

 

A Rado kutatásért és fejlesztésért felelős részlegének mérnökei a hatvanas évek elején tudták először óra formába önteni a régóta dédelgetett elképzelést. Az akkor használt volfrám-karbid soha korábban nem látott keménységet adott az óratoknak.

03_r10201739.jpg 

A most használt funkcionális kerámia az óragyártás ideális alapanyaga. Nem tartalmaz fémet, színe nem fakul, szinte megkarcolhatatlan és gyorsan átveszi bőrünk hőmérsékletét. Olyan formavilágot lehet vele teremteni, amely a Rado óráit azonnal felismerhetővé teszi.

05_r10201739.jpg

 

Az Anatom nevében egyszerre van jelen a csukló formáját követő kialakításra utaló anatómia, valamint a magas szintű kutatásokra utaló atom.

A modellcsaládon belül 4 féle változat közül választhatunk. Az Anatom újrakiadását a márka egy limitált darabszámmal ünnepli. Az R10201739 számú kiadás fekete számlapján 11 darab baguette formájúra csiszolt gyémántot illesztettek. Ezek súlya összesen 0,204 karát. Mindösszesen 40 darab készült belőle.

 06_r10201739.jpg

A könnyebb hozzáférést biztosító verziók számlapja színátmenetes. Az R10202319 esetében ez a zöldtől feketéig terjed. Az R10202209 számlapjának közepe kék, és ez sötétedik egészen a feketéig. Az R10202309 változat színét a Rado konyakszínként definiálja Ez egy vöröses-barnás árnyalat, amely gazdagságot, eleganciát és megbízhatóságot sugároz.

 08_r10202319.jpg

Az Anatom kiadások szögletes tokja matt fekete funkcionális kerámiából készült. A 32.5 mm széles, 46.3 mm hosszú és 11.3 mm magas tokra illesztették a sötétített, fémes csillogású zafírkristály üveget. Az ívelt kialakítású, szélein fazettált kristály egészen az óratok pereméig nyúlik, ezáltal szinte egybeolvad a kerámia tokkal.

10_r10202309.jpg

Habár a Rado elsősorban órái külső megjelenésére fókuszál, a legkevésbé sem kell csalódnunk, ha górcső alá vesszük a beépített mechanikus szerkezetet. A kizárólag a Rado számára készült, más által nem használt R766 elérhető járástartaléka 72 óra. Ez azt jelenti, hogy akár egy egész hétvégét is végigketyeg az éjjeliszekrényen, és hétfő reggel a pontos időt fogja mutatni.

 

 

Az óraszerkezet legérzékenyebb része a hajszálrugó, amely hagyományosan ki van téve a bennünket körülvevő mágneses mező káros hatásainak. A Radonál ezt a Nivachron™ ötvözettel védték ki, így nem kell attól tartanunk, hogy óránk felmágneseződik. 

Az Anatom órákhoz 50 méteres vízállóságot és gumiszíjat kapunk. Ennek kialakítása a csatszemeket idézi, és még futurisztikusabbá teszi az egyébként is kifejezetten fiatalos és formabontó megjelenést.

 Luczay Sz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7118341053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása