LUXUS ÉS LEGENDA TALÁLKOZÁSA: MONTBLANC MUHAMMAD ALI KIADÁS
2024. február 04. írta: online szakértő

LUXUS ÉS LEGENDA TALÁLKOZÁSA: MONTBLANC MUHAMMAD ALI KIADÁS

A Montblanc 1906-ban fenekestől felforgatta a kézírás kultúráját egyedi fejlesztésű töltőtollaival. Azóta a Montblanc hófehér emblémája egyet jelent a minőség, a teljesítmény és a részleteiben is kidolgozott stílus garanciájával.

A történelem különböző területein maradandót alkotó meghatározó személyiségek tiszteletére kiadott Great Characters sorozat megjelenései az egyes művészek, sportolók rajongóinak és a gyűjtőknek is várva-várt események. Jimi Hendrix, Enzo Ferrari és Elvis Presley után az ökölvívás világának legendája, Muhammad Ali tiszteletére három különleges, limitált elérhetőségű íróeszközt készítettek a Montblanc műhelyében.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Special Edition

Cassius Clay néven látta meg a napvilágot 1942-ben az amerikai Luisville-ben. Kiskamaszként elvették tőle a karácsonyra kapott kerékpárját. A járőr visszaszerezni nem tudta, de azt mondta segít neki, hogy legközelebb ne tudják elvenni. Így kezdett bokszolni 12 évesen.

Pár évvel később, mindössze 18 éves korában elhozza az aranyérmet a római olimpián. Szülővárosába visszatérve beül egy étterembe, de nem szolgálják ki bőrszíne miatt. Ekkor fordul a polgárjogi mozgalmak felé. Nevét is megváltoztatja, mert a rabszolgatartó múltra emlékezteti.

Profi nehézsúlyú ökölvívóként egymás után háromszor is világbajnok tud lenni, ez azóta sem sikerült senki másnak. A Montblanc Great Characters Muhammad Ali modelljei ennek a három győzelemnek állítanak emléket.

MONTBLANC GREAT CHARACTERS MUHAMMAD ALI™ SPECIAL EDITION

Muhammad Ali bokszbajnoki eredményeinek szimbólumaként a ringet körülvevő kötélzet négy gravírozott vonalként jelenik meg, míg az íróeszköz kupakja bokszzsák alakú. A bokszolók által a kezük védelmére a kesztyű alatt használt fásli a matt fekete nemesgyanta szerkezetében jutnak kifejezésre, amely körbe öleli a tollszárat.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Special Edition

Az 1960-as nyári játékokon aratott legendás győzelmét az arannyal bevont felszínen a “ROMA MCMLX” gravírozás örökíti meg. Mindössze négy évvel később Miamiban minden várakozással ellentétben letaszította trónjáról az akkori világbajnok Sonny Listont. A látványos küzdelem után büszkén elmondott „I shook up the world” (Felráztam a világot) szavakat vésték a kupakra.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Special Edition

A kupak tetején lévő fehér, nemesgyantából készült Montblanc emblémát az “1” szám díszíti, bokszolói karrierje első világbajnoki címének tiszteletére. Cassius Clay győzelmi póza, magasba tartott kezeivel a “TKO-W 7 (15)” (technikai kiütés a 7. menetben a 15-ből) felirat mellett az aranyozott díszítő gyűrűbe vésve látható. A “MIAMI 1964” felirat szintén az aranyozott felületen olvasható.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Special Edition

A klipsz kialakítását a Muhammad Ali által viselt bajnoki öv ihlette, amelyre az “ALI” felirat van írva. Alatta egy babérkoszorú jelképezi a nagy bokszoló diadalmas győzelmeit. Mivel minden sikere, legyen az sport- vagy polgári győzelem, a bokszkesztyűjével szerzett hírnevén nyugszik, a kézzel készített, tömör Au 585-ös aranyból készült tollhegyre művészi igénnyel gravírozták a bokszoló felszerelésének ezt a létfontosságú kellékét.

A Special Edition töltőtoll, golyóstoll és rollertoll kiadásban érhető el.

MONTBLANC GREAT CHARACTERS MUHAMMAD ALI™ LIMITED EDITION 1942

A születési évét jelképező limitációval ellátott Limited Edition 1942 sárgaarany bevonatos bandázs mintával rendelkezik. A négy ringkötelet pedig zöld lakkozott vonalak jelenítik meg a kúpos tollvégen.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 1942

1974-ben, amikor a Zaire fővárosában megrendezett legendás “Rumble in the Jungle” mérkőzésen kihívta a regnáló nehézsúlyú bajnok George Foremant, Muhammad Ali a stadionba lépve egy olyan köntöst viselt, amely a fehér és fekete lakkból készült, arany intarziákkal díszített kupak mintáját ihlette.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 1942

A George Foreman legyőzése után felvett győzelmi póz a sárga aranybevonatú díszítő gyűrűbe van vésve, a “KO-W 8 (15)” (kiütés a 8. menetben a 15-ből) felirat mellett. A kupak tetején lévő fehér, nemesgyantából készült Montblanc emblémát a “2” szám díszíti a második világbajnoki cím emlékére.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 1942

1975-ben, alig egy évvel Muhammad Ali második bajnoki címe után egy újabb legendás mérkőzés vonult be a boksztörténelembe. A Muhammad Ali vs. Joe Frazier, amelyet a ” Thrilla in Manila” néven emlegetnek. A két ökölvívó saját és egymás határait feszegetve feszült egymásnak egy elképesztő küzdelemben, amely 14 menetig tartott, és végül Muhammad Ali győzött. A Muhammad Ali által két egymást követő évben megnyert két híres mérkőzésnek az íróeszköz kúp formájú végén a “KINSHASA 1974 QUEZON CITY 1975” felirat állít emléket. A győzelmi öv formáját felvevő klipszre az “ALI” név és az alsó végén egy csillag van írva, alatta babérkoszorú. A tömör arany kéttónusú tollhegyre bokszkesztyűje van gravírozva, míg a kupakot egy lakkozott pillangó díszíti. Ez utalás kétsoros versére, mellyel saját boksz stílusát jellemezte:

„Float like a butterfly, sting like a bee,

The hands can’t hit, what the eyes can’t see”

/Repkedj, mint egy pillangó, szúrj oda, mint egy darázs

Kéz meg nem ütheti, amit a szem nem lát/

MONTBLANC GREAT CHARACTERS MUHAMMAD ALI™ LIMITED EDITION 98

Muhammad Ali 1978. szeptember 15-én New Orleansban Leon Spinks ellen tizenöt menet után pontozással aratott győzelme ihlette a díszítő gyűrűn található “W 15 (15)” feliratot. Harmadik győzelmét a kupak tetején a Montblanc-embléma közepén beágyazott tömör aranyból öntött “3” szám jelképezi. A klipsz sárgaarany bevonatú győzelmi övén az ‘ALI’ név szerepel, alsó végén gyémánt berakással.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 98

A Limited Edition 98 töltőtollra vonatkozó limitáció az 1998-as évre utal, amikor Muhammad Alit az ENSZ békenagykövetnek nevezte ki. A béke melletti kiállása iránti elszántságát a 98-as limitált kiadású tollak kupakján egy kézzel gravírozott, galambot ábrázoló, tömör arany berakás örökíti meg.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 98

Hitvallása és látásmódja ma a louisville-i Muhammad Ali Kulturális Központ munkájában él tovább, ahol a látogatók megismerkedhetnek a bokszoló életével és a hat alapelvvel, amelyek szerint élt: bizalom, meggyőződés, elkötelezettség, adakozás, tisztelet és spiritualitás – mindez a tollhegy feletti tömör arany szekcióba vésve. Jelezve, hogy még a nehéz időkben is ragaszkodott ezekhez az elvekhez, a kézzel készített, tömör sárgaaranyból készült tollhegyre gravírozott Muhammad Ali portréját hat csillag veszi körül.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Limited Edition 98

Az írás élményének teljessé tételéhez a választékban megtalálható a Muhammad Ali ikonikus győzelmi pózának sziluettjével díszített, keresztmintás bőrből készült notesz, valamint egy zöld, különleges kiadású tinta.

Montblanc Great Characters Muhammad Ali – Special Edition, jegyzetfüzet és zöld tinta

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5418318855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása