LE CORBUSIER színeivel ünnepel a Rado
2023. november 14. írta: online szakértő

LE CORBUSIER színeivel ünnepel a Rado

A Rado True Square Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier kollekciója az időtlen színek, a kiemelkedő design és a rendkívüli anyagok fesztiválja. A Rado vitathatatlanul az anyagok mestere az óragyártáson belül. Három új, egyenként 999 darabra limitált kiadás ünnepli a színek fontosságát hangulatunk alakulásában és érzelmeink kiváltásában. A szögletes tok természetesen a Rado formatervezési hagyományának lényeges részét képezi. És az anyagok? Színtiszta Rado! Funkcionális kerámia és zafírkristály.

05_truesquarethinline_r27045162.jpg

Le Corbusier a XX. század egyik leginspirálóbb építésze és tervezője volt. Munkásságát formabontónak, innovatívnak és nagy hatásúnak tartják az építészet, a formatervezés és a várostervezés területén egyaránt. 1887-ben, a svájci óragyártás központjában született. Látnoki képességű építész, aki döntő szerepet játszott a 20. századi modernista mozgalom kialakításában.

 wdllogo.png

De szeretettel emlékeznek rá az általa kidolgozott színelméletért is, amely az építészeti polikrómia kialakulásához vezetett. Le Corbusier 1931-ben bemutatott és 1959-ben kibővített, 63 árnyalatból álló színpalettát hozott létre. A nagyhatású építész ezeket "természetesen harmonikus és bármilyen módon kombinálható" színekként határozta meg. Közel 90 évvel azután, hogy először mutatta be a színeket, azok ma is ugyanolyan aktuálisak, mint valaha. Jelenleg a Le Corbusier Alapítvány rendelkezik a színek felhasználásának jogával.

11_tita_n_ha_tlap_e_s_szi_npaletta_val_di_szi_tett_zafi_rkrista_ly.jpg

 

Függetlenül attól, hogy milyen kapcsolatban állunk az órák világával, az egyik első dolog, amit egy óra esetében megfigyelünk, és amely érzelmeket kivált bennünk, az a szín. A svájci gyártó a híres svájci építész színpalettájáról válogatva 3 modellt alkotott nekünk. A Rado True Square Thinline négyszögletes tokjai minden esetben magas minőségű funkcionális kerámiából készültek, amelyek hosszú éveken, évtizedeken keresztül megőrzik eredeti fényüket és színpompás megjelenésüket.

 

A Le Corbusier mini széria első modellje a színpalettáról a vasszürkét jeleníti meg. A matt felületű tok és korona egyaránt funkcionális kerámiából készült. A zafírkristályon keresztül egy vasszürke, napsugár csiszolású számlap látható, enyhén szürkésbarna, angolzöld nyomtatott indexekkel és mutatókkal, valamint a Rado logóval.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr418251639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása