Palvin Barbara a Longines Mini Dolce Vita bemutatóján vett részt
2023. október 30. írta: online szakértő

Palvin Barbara a Longines Mini Dolce Vita bemutatóján vett részt

JENNIFER LAWRENCE ÉS PALVIN BARBARA MUTATTA BE A LONGINES VADIÚJ DOLCEVITA KOLLEKCIÓJÁT

 

A közel 200 éves svájci óragyártó igazi mestere a quiet luxury, a diszkrét, mégis fényűző megjelenés irányzatának. A nagy szakértelemmel, válogatott alapanyagokból megalkotott óraszerkezetek, tokok és számlapok nem hivalkodó megjelenésükkel, hanem finoman megmunkált részleteikkel gyönyörködtetik viselőjüket. A DolceVita kollekció Mini változata visszafogott méretezésével és díszítésével közeli társa lehet napjaink eleganciát sugárzó hölgyeinek

03_l5_200_0_75_6_banner.jpg 

A Longines a XX. század eleje óta készít szögletes karórákat, a DolceVita kollekciót inspiráló modellje 1927-ben jelent meg. A luxust, az itáliai édes életet éltető modellek mindegyikének jellemzője a hosszúkás, téglatest alakú tokforma.

 09_l5_200_0_05_2_mentazo_ld_sza_mlap_aranyozott_sza_mokkal_e_s_mutato_val.jpg

 

 

A 2023 szeptemberének végén New Yorkban debütált Mini DolceVita változat rozsdamentes acél tokjának méretét kisebbre vették. A mindössze 21,5 mm széles és 29 mm hosszú tok 6,75 milliméter magas. Ennek felső részét a tokfüleknél lekerekítették, izgalmas és elbűvölő összhatást elérve a szigorúan sarkos zafírkristály óraüveggel.

 

A Mini DolceVita két féle számlap elrendezéssel látott napvilágot. A Cosmo számlap koncentrikus körökkel lágyítja a szögletes formát. A háttér és a belső kör napsugár csiszolású ezüst, míg a percskála matt fehér színű. Ezen jelennek meg az órákat jelző római számok.

 

08_l5_200_0_95_az_alliga_torbo_r_szi_j_egy_mozdulattal_lecsatolhato.jpg 

A hevítéssel kékített acél mutatók jól leolvashatóan jelenítik meg az órákat, perceket, valamint egy süllyesztett segédszámlapon 6 óránál a másodperceket is. A minden felesleges cicomát nélkülöző számlapon ezen kívül csupán monokróm Longines logó és apró betűkkel a „SWISS MADE” felirat szerepel. 

A hagyományosabb megjelenésű változat a szögletes formát ismétli meg a számlapon is. A rakott, aranyozott vagy nyomtatott római számok és indexek egy középső négyszöget ölelnek körül, amely 6 óránál a kismásodpercmutató segédszámlapja formájában megismétlődik. 

Változatos színválaszték társul ehhez a kiadáshoz. A számlap lehet kékeszöld, elefántcsontszín, napsugár csiszolású rózsaszín vagy mentazöld. Természetesen minden esetben színben passzoló alligátorbőr szíjjal. A szíjak gyorsstifttel kapcsolódnak a tokfülekhez, vagyis egyetlen mozdulattal lecserélhetőek, amennyiben változtatni szeretnénk rajtuk.

Amennyiben az ékszeróra megjelenést bőrszíj helyett fémcsattal kívánjuk fokozni, választhatjuk a Longines különleges, 198 csatszemből álló modelljét is.

  

Mindkét számlap variáció elérhető gyémánttal kirakott változatban vagy anélkül. Előbbi esetben 38 darab Top Wesselton besorolású, jóformán színtelen, vvs tisztaságú gyémánt kerül befoglalásra az acél tok hosszanti oldalán.

ke_pernyo_foto_2023-10-10_13_34_27.png 

A Longines Mini DolceVita szériája a kényelmes és gondtalan viselés érdekében L178 számú quartz szerkezettel kerül forgalomba. A szükséges elemcserék időpontjai egyben az esetleges szervizelési feladatok elvégzését is lehetővé teszik.

A Longines legújabb kollekciója napi viseletre vagy alkalmakra lehet megfelelő. Semmiképpen sem sportóra, ezért vízállósága is csak 30 méter.

 ke_pernyo_foto_2023-10-10_13_33_48.png 

A Longines Mini DolceVita ünnepélyes bemutatójára 2023. szeptember 22-én került sor. Az egykori Greenwich Savings Bank impozáns épületében kialakított Gotham Hall-ba a Longines vezérigazgató Matthias Breschan meghívására sztárok sokasága érkezett.

A vendégek között láthattuk mások mellett az abszolút A-listás Jennifer Lawrence színésznőt, a dél-koreai szupersztár Suzy-t, és az elbűvölő Palvin Barbarát.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4918184607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása