A TAG Heuer név eredete
2018. augusztus 25. írta: Chronostyle

A TAG Heuer név eredete

chronograph.jpg

A TAG Heuer márkát 1860-ban alapította Edouard Heuer. A névben a TAG a Techniques d'Avant Garde szó kezdőbetűiből összeállított mozaikszó, ami magyarra fordítva azt jelentheti, hogy Ava technintgárdkák. Az avantgárd alatt olyan képzőművészeti és irodalmi irányzatokat értünk, amelyek a huszadik század elején jelentkeztek és alapvetően megváltoztatták a művészetről alkotott elképzeléseinket.

A nyugati társadalmakban jelentkező válságok felerősödtek a tizenkilencedik század végére, aminek következtében több új irányzat alakult ki. Ezeknek az irányzatoknak a célja a lázadás, a hagyományos formák felbontása és új kifejezésformák keresése. Az avant-garde szó maga a katonai "előőrs" szóból származik.

A XIX. század második felében létrehozott svájci óramanufaktúra, gyorsan híressé vált, amiért rendkívül innovatív és precíz óraszerkezeteket gyártott. A vállalkozás már az 1880-as években a különböző sportesemények meghatározó szereplőjévé vált. Az Antwerpenben, Párizsban, Amszterdamban megrendezett olimpiai játékokon a vállalkozás óraszerkezeteit használták.

A TAG Heuer nevet az 1985-ben vették fel, amikor a korábbi Heuer és a TAG Grpoup egyesült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1814202577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása