Ötcsillagos lovas verseny, első alkalommal Magyarországon!
2018. július 12. írta: Chronostyle

Ötcsillagos lovas verseny, első alkalommal Magyarországon!

Nyerj VIP jegyet!

longines.jpg

A mai, modern világban a lovaglással már csak kedvtelés céljából vagy a sport keretein belül találkozunk, korábban elterjedt közlekedési mód volt. A lovaglásnak jelentős hagyományokkal rendelkező versenyei alakultak ki. Kocs községben a tizenötödik század folyamán a szekérnek egy különleges változatát készítették el, ami egy ló által vontatott jármű volt, kényelmesen lehetett rajta közlekedni és ezért egész Európában elterjedt.

Muybridge horse pacing animated.gif
Készítette: Eadweard Muybridge, Waugsberg, Közkincs, Hivatkozás

A kocsi azon kevés magyar szók közé tartozik, amely átjutott a nyugati nyelvekbe. Az angol coach, a német kutsche, a katalán cotxe, a spanyol coche, az olasz cocchio, a magyar kocsi szó változatai. Kis-Ázsiában és a Kaukázus vidékein a könnyű szekeret „madzsarnak” nevezik. A XIX. század közepén a kocsigyártás fellendült az ipari úttörő Kölber Jakab kocsigyáros volt, aki Pesten gyártott kocsikat.

Nemzetközi lovas versenyek rövidítései

 

A nemzetközi versenyek a CI megnevezést kapják, amely a Concours International rövidítése. Abban az esetben, hogy ha egy eseményen több szakág versenyeit rendezik meg, akkor a CH vagyis Concours Hippique megnevezéssel jelölik. A hivatalos nemzetközi versenyeket CIO betűszóval jelölik, ami a Concours International Officiel rövidítése.

 

Az egyes szakágak rövidítései:

CA (Concours d’Attelage) – fogathajtó verseny

CC (Concours Complet d’Equitation) – lovastusa verseny

CD (Concours de Dressage) – díjlovagló verseny

CE (Concours d´Endurance) – távlovagló verseny

CPE (Concours Para-Equestrian) – lovas parasport verseny

CR (Concours de Reining) – reining verseny

CS (Concours de Saut d’Obstacles) – díjugrató verseny

CV (Concours de Voltige) – lovastorna verseny

A CSIO tehát a Concours de Saut d’Obstacles International Officiel rövidítése.

A Nemzeti Lovarda 2018-ban első alkalommal rendezheti meg, a legrangosabb, ötcsillagos lovas versenyt!

 

Augusztus 9. és 12. között a lovassport történetében első alkalommal rendezhet a Nemzeti Lovarda ötcsillagos CSIO versenyt. Minden nemzet egy évben csak egy alkalommal rendezheti meg a legmagasabb nemzetközi szintű sporteseményt, Tizennégy versenyszámban mérik össze a tudásukat a díjugratók a négy nagy alatt, a pénteki Nemzetek Díja, és a szombati és a vasárnapi Nagydíj a kiemelt díjazású versenyszámok közé tartoznak. 

 

A Budapesti CSIO verseny összes pénzdíjazása közel 500 000 euró.

A múlt század elején rendezték meg első alkalommal a Nemzetek Díja versenyt. A végső győzelemért nagyon kevés nemzet szállhatott harcba. 2013-ban kapott a verseny új arculatot és lett a díjugrató sport legizgalmasabb, világszerte ismert rendezvénye. Hazánk az Európai Divízió második csoportjába tartozik, hét versenyhelyszín közül esett a Nemzeti Lovardára a választás.

 

A CSIO5* versenyre VIP jegyek vásárolhatóak. A VIP szolgáltatások tartalmazzák az exkluzív kilátást a versenypályára, a külön erre a célra létrehozott VIP lelátón. Korlátlan italfogyasztást, svédasztalos ebédet és vacsorát, snack ételek fogyasztását, folyamatos felszolgálást, folyamatos információkat a versenyről, startlisták és eredménylisták formájában, valamint közös fotó készítésének lehetőségé a versenyről.

 

Nyerj VIP jegyet a CSIO5* versenyre! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3414109031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása