Egy legenda, Ayrton Senna, a TAG Heuer nagykövete!
2019. július 19. írta: Chronostyle

Egy legenda, Ayrton Senna, a TAG Heuer nagykövete!

1988-ban, 1990-ben és 1991-ben három Formula-1 világbajnokságot nyert meg, 41 Grand Prix győzelmet aratott és 65 pozíciót nyert. Tragikusan rövid karrierje 1994. május 1-jén ért véget, amikor 34 éves korában végzetes kimenetelű balesetet szenvedett. A Grand Prix-ben olyan rekordot állított fel, amelyet a mai napig senki sem tudott megdöntetni.

A TAG Heuer Ayrton Senna különleges gyűjteményét egy lelkiállapot inspirálta, örökre úgy emlékezünk Sennara, aki egy célvonalra fókuszál, saját magát a korlátai fölé emeli, és egy intenzív nyomást gyakorol a gázpedálra…

Senna 1960. március 21-én született Ayrton Senna de Silva néven, a brazil Sau Pauloban. Unokaöccse Bruno Senna a GP2-ben versenyzett 2008-ig, majd 2010 és 2012 között a Formula-1 versenyzője volt.

Senna a pályafutását gokarttal kezdte, 1983-ban nyerte meg a brit Formula-3-as bajnokságot, az ezt követő évben debütált a Formula 1-ben mint a Toleman csapat tagja.

1985-ben igazolt át a Lotus csapathoz, amely csapat tagjaként három év alatt hat futamgyőzelmet tudhatott magáénak. A McLarennél a korszak egyik legjobb versenyzőjének Alain Prostnak lett a csapattársa, 1988-ban. 1993-ban az egyéni világbajnokság győzelmének esélyese volt, de második helyen végzett Prost mögött.

1994-ben a szezon harmadik futamában a San Marinó-i nagydíjon halálos balesetet szenvedett. A hatodik körben a versenyt vezető Senna egyenesen a betonfalnak ütközött. Helikopterrel szállították a bolognai kórházba, hivatalosan 18 óra 40 perckor halt meg, a brazil kormány három napos nemzeti gyászt rendelt el, a Sao Paulói Morumbi temetőben helyezték örök nyugalomra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9014970830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása