Verstappen nyerte a Mexikói Nagydíjat!!!
2018. október 29. írta: Chronostyle

Verstappen nyerte a Mexikói Nagydíjat!!!

A Mexikói Nagydíjat a TAG Heuer által szponzorált Max Verstappen nyerte, aki megismételte ezzel tavalyi sikerét. A Mexikói Nagydíj rajtjánál száraz pálya fogadta a mezőnyt, volt esély arra, hogy esni fog az eső, de végül nem érkezett meg.

Lewis Hamilton megkapta a második lehetőséget arra, hogy bezsebelje ötödik bajnoki címét, amihez elég lett volna a hetedik helyen végeznie. A negyedik helyről induló Sebastian Vettel még soha nem nyert, amikor az első hármon kívül indult.

 

Az Auto Motor und Sport újságírója egy őrült statisztikával is előállt, elmondása szerint, soha nem győzött még a Ferrari, amin az énekes Placido Domingo is jelen van. A világhírű énekes énekelt pár dalt a rajt előtt.

 

 

A startot mindenki izgatottan várta, az élmezőnyből induló Hamilton volt a legagresszívebb. A rajtnál a harmadik helyről kilőtt a két Red Bull közé. Verstappen őrizte a belső ívet és elfordult Hamilton előtt.

 

A második etapra Verstappen már 10 másodperc körüli előnyben találta magát, Vettel életre kapott, a Mercedesek pedig továbbra is küszködtek a gumikkal.

 

 

Verstappen végül kényelmes előnnyel ismételte meg tavalyi mexikói sikerét, ötödik győzelmét aratva az F1-ben. A két Ferrari egészítette ki a dobogót, Hamilton negyedik lett, őt pedig a végül háromszor kereket cserélő Bottas már körhátrányban követte a Mercedes szezonbeli leggyengébb hétvégéjén.

 

 

A Mexikói Nagydíj végeredménye:A Mexikói Nagydíj végeredménye:

 

1 Max Verstappen Red Bull-TAG Heuer 71 1:38:28.851

2 Sebastian Vettel Ferrari 71 17.316

3 Kimi Räikkönen Ferrari 71 49.914

4 Lewis Hamilton Mercedes 71 1:18.738

5 Valtteri Bottas Mercedes 70 1 kör

6 Nico Hülkenberg Renault 69 2 kör

7 Charles Leclerc Sauber-Ferrari 69 2 kör

8 Stoffel Vandoorne McLaren-Renault 69 2 kör

9 Marcus Ericsson Sauber-Ferrari 69 2 kör

10 Pierre Gasly Toro Rosso-Honda 69 2 kör

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chronostyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5214331429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása